Nagerechten

 

 

Appelcrumble (4 personen)

2 stevige appels (b.v. jonagold of goudreinetten)
90 gram rietsuiker (of bruine suiker)
1 theelepel kaneel

(Halve eetlepel custard of maizena met half zakje vanillesuiker)
90 gram witte bloem (bv. DovesFarm)
45 gram harde boter
Ovenschaal van ongeveer 14 x
20 cm.


Schil de appels en snij ze in kleine stukjes.

Meng 30 gram (van de 90 gram) suiker met de kaneel en schep dit door de appelstukjes.
Weeg de
60 gram suiker die over is, samen met de bloem en de boter in een kom.

Snij met een mes net zolang tot de boter in heel kleine stukjes door het meel gemengd is, wrijf er met je vingers een kruimeldeeg van.

Vet de ovenschaal dun in met b.v. blueband vloeibaar.

Schep de custard door het appelmengsel en verdeel het over de bodem van de ovenschaal.

Kruimeldeeg over de appel strooien en 40 minuten in het midden van de oven op 190 graden bakken.

Apple-crumble smaakt het lekkerst als je het warm/heet opdient met een bolletje vanille en/of kaneel ijs en/of slagroom ernaast.


Clafoutis

 

Dit is een soort pudding die eruit ziet als een taart.

 

400 gram kersen uit pot, uitgelekt (of anderen vruchten)
100 gram witte bloem (bv. DovesFarm of Schär C)
3 eetlepels suiker
Snuf zout
300 ml melk
3 eieren
3 eetlepels blueband vloeibaar

Oven voorverwarmen op
175°C.


Vet een ronde ovenschaal (Ø 28 cm) in met boter.

 

Zeef de bloem in een kom, voeg de suiker en het zout toe en maak een kuiltje in het midden.

Doe de eieren en de vloeibare boter erbij en klop het geheel, onder toevoeging van de melk, tot een glad beslag. Het is een dun beslag net zoals bij pannenkoeken.

Vet een quichevorm in met vloeibare boter, schenk het beslag in de vorm en verdeel de kersen erover.

Bak de clafoutis ongeveer 35 tot 40 minuten in een voorverwarmde oven van 180ºC. Serveer de clafoutis warm met slagroom of crème fraiche.