Brownies

 

 

Brownies

150 gram pure chocolade, in stukjes
150 gram roomboter, in blokjes
3 eieren
185 gram basterdsuiker
1 theelepel vanille-essence
130 gram DovesFarm witte bloem
25 gram cacaopoeder
100 gram pure chocolade

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in.
Bedek de bodem en 2 opstaande randen met bakpapier.

Smelt de chocolade en de boter al roerend in een glazen schaal boven een pan kokend water.
Haal de pan van het vuur en laat het mengsel iets afkoelen.
Klop de eieren met de suiker en vanille schuimig.
Roer het eimengsel door de chocolade.
Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom en meng alles, roer niet te lang, het moet net gemengd zijn.
Doe het beslag in de bakvorm en bak het 25-30 minuten in het midden van de oven.
Laat het gebak afkoelen in de vorm.
Smelt 100 gram chocolade en giet dit over het gebak als het nog lauw is, strijk het glad met een spatel.
Laat het opstijven in de koelkast.
Snij het gebak met een warm mes in vierkantjes.
Variaties:
Voeg naar smaak noten toe en/of garneer de brownies ermee.
Roer mini marshmallows door het beslag.


Brownies met pecannoten

180 gram roomboter
225 gram extra bittere chocolade (delicate van AH)
300 gram suiker
3 eieren
150 gram DovesFarm witte bloem
1 eetlepel fiberhusk 
kleine tl bakpoeder
1 zakje vanilesuiker
100 gram pecannoten


bakpapier
bakvorm van 20 x 20 cm.
Oven voorverwarmen op 180 graden.

Vel bakpapier afknippen net iets smaller dan de lengte van de bakvorm.
Bakpapier in de bakvorm leggen en aan twee kanten eroverheen laten hangen.
Chocolade in blokjes breken en in een bakje in de magnetron op half vermogen laten smelten.
Boter in stukjes snijden en door de gesmolten chocolade roeren totdat de boter ook volledig gesmolten is.
Als de boter niet volledig smelt, bakje nog 10 seconde terug in de magnetron.
Eieren boven een kom breken en met een garde het eiwit en eigeel kort door elkaar roeren.
Vanille suiker en suiker toevoegen en door het ei scheppen.
Chocolade mengsel door eimengsel scheppen.
Bloem, fiberhusk en bakpoeder boven het mengsel zeven en erdoor scheppen.
En al laatste de pecannoten door het mengsel scheppen.
Mengsel in de bakvorm gieten en in 40 minuten gaar bakken.
Brownies in de vorm helemaal af laten koelen, ze zijn nog vloeibar als ze uit de oven komen.
Snij ze in kleine blokjes.


Marmer brownies

180 gram roomboter
270 gram half extra bittere chocolade en half witte chocolade (b.v. delicate van AH)
375 gram suiker
3 eieren
180 gram DovesFarm witte bloem
2/3 tl bakpoeder
zakje vanillesuiker
100 gram pecannoten
bakpapier


Oven voorverwarmen op 180 graden.

Vel bakpapier afknippen net iets smaller dan de lengte van de bakvorm.
Bakpapier in de bakvorm leggen en aan twee kanten er overheen laten hangen.
Chocolade in blokjes breken en in twee bakjes in de magnetron op half vermogen laten smelten.
Boter in stukjes snijden en door de gesmolten chocolade roeren totdat de boter ook volledig gesmolten is.
Als de boter niet volledig smelt, bakje nog 10 seconde terug in de magnetron.
Eieren boven een schaal breken en met een vork het eigeel met het eiwit los kloppen.
Vanillesuiker en suiker toevoegen en door het ei mengen.
De helft van het ei door de witte en de andere helft door de bruine chocolade roeren
Bakpoeder en bloem zeven en goed door elkaar mengen.
De helft van de bloem door de ene en de andere helft door het andere mengsel scheppen.
En als laatste de pecannoten door het mengsel scheppen.
Mengsel met lepels om en om naast elkaar in de bakvorm scheppen en in 40 minuten gaar bakken.
Brownies in de vorm laten afkoelen, ze zijn nog vloeibaar als ze uit de oven komen. Daarom ook pas snijden als ze afgekoeld zijn.